Elektrikçi Eldiveni

Elektrikçi Eldiveni

Elektrik akımı ile temasın olduğu işlerde çalışırken, çalışanları ciddi yaralanmalardan korumak için uygun kişisel koruyucu ekipman kullanmak hayati önem taşır. Elektrikçiler için üretilen özel amaçlı iş eldivenlerinin, ellere iyi bir koruma sağlaması gerekir bu sebeple satın alırken eldivenin özelliklerine ve kalitesine dikkat etmek gerekir. Yüksek düzey koruma sağlaması gereken elektrikçi eldivenlerinin başka özelliklere de sahip olması beklenir. Elektrikçilerin rahatlıkla çalışabilmesi için yeterli esnekliği sağlaması gereken elektrikten koruyucu eldivenlerin güçlü ve dayanıklı olması da önemlidir. 

Elektrikçi Eldivenlerinin Avantajları 

Elektrikten koruyan eldivenlerin birincil avantajı işçi güvenliğidir. Bu eldivenler akım verilen ekipman üzerinde veya yakınında çalışırken işçilerin elektrik akımından korunmasını sağlar. Elektrik işi doğası gereği birtakım riskler barındırır. Dolayısıyla işçileri elektrik çarpmalarına, yaralanmalara ve kesiklere karşı koruyan elektrikçi eldivenlerinin bakımı ve hasar kontrollerinin rutin olarak yapılması şarttır. Bu şekilde işçi güvenliği avantajının sürdürüldüğünden emin olunmalıdır. Bu sebeple en önemli Kişisel Koruyucu Donanımlardan (KKD) olan elektrikçi eldivenlerinin hala iyi durumda olduklarını doğrulamak için yılda 1-2 defa olacak biçimde düzenli aralıklarla test ettirmek gerekir. 

Birçok elektrikçi, çalışma saatlerinin büyük çoğunluğunu elinde eldiven ile geçirmek zorundadır. Bazı eldivenler uzun süre giyildiğinde çok rahatsız edici olabilir. Ancak astarlı elektrikçi eldivenleri işçilere büyük avantaj sağlar. Astarlar, uzun projeler sırasında elleri iyi durumda tutarak sürtünmeyi ve cilt tahrişlerini azaltır. Böylece hem elektrik işinde çalışanlara üstün el becerisi sunabilir hem de hafif ve esnek yapıları sayesinde yüksek konfor sağlayabilirler. 

Elektronik sektöründe kullanılan eldivenlerin güvenlik ve konfor sağlaması dışında kolayca takılıp çıkarılması da oldukça önemlidir. PU Kaplı Polietilen Kesilmeye Dirençli Örme Eldiven, kesilmez iplikten örülmüş elastikiyet özellikli örgü bilekliğe sahip olduğundan dolayı çalışanlar bu rahatlığı bulabilir. Zaman zaman dar alanlarda çalışması gereken işçilere yüksek hareket kabiliyeti de tanıyan bu eldivenler, elektrik sektörü dışında cam imalatı, otomotiv, depolama gibi sektörlerde de rahatlıkla kullanılabilir. 

Elektrikçi eldivenlerinin bir diğer avantajı da eldivenlerin 7 ila 11 numara arasında üretiliyor olmasıdır. Böylece tüm bedenlere uygun olarak eldiven boyutu sunulmaktadır. Ellere tam uyum sağlayan eldivenlerin kullanılması işçilere yüksek bir el becerisi sağlayarak işlerin kolaylıkla yapılmasını sağlamaktadır. 

Beybi Plastik, 1949 yılında kurulduğu günden bugüne; kişisel koruyucu iş güvenliği eldivenleri, muayene eldivenleri üretim ve satışı, steril cerrahi eldivenler ve medikal sarf malzemeler satış ve pazarlama alanında faaliyet göstermektedir.