İnşaat Eldiveni

İnşaat Eldiveni

İnşaat eldivenleri, beton eldivenler ve marangoz eldivenleri gibi türleri de bulunan ve birçok kullanım alanına sahip olan Kişisel Koruyucu Ekipmanlardan biridir. İnşaat işleri, elleriniz için tehlikelerle doludur dolayısıyla ellerinizi ve sağlığınızı ciddi yaralanmalara karşı korumanız gerekir. İnşaat eldiveni kullanmak, iş yaparken sağlığınızı tehlikeye atmamak için alabileceğiniz en iyi önlemlerden biridir.

İnşaat Eldivenine Ne Zaman İhtiyaç Duyulur? 

İnşaat işçilerinin elleri şantiyede birçok farklı tehlikeye maruz kalmaktadır. İster kimyasallara karşı olsun ister kesiklere ve yanıklara sebep olabilen tehditlere karşı olsun işinizi en verimli şekilde yapabilmeniz için inşaat eldivenine ihtiyaç duyarsınız. Bu ihtiyaçlara göre tasarlanmış, ellerinizi küçük kesiklere ve aşınmalara karşı koruyan inşaat eldivenlerinin çeşitli malzemelerden üretilmiş çeşitleri bulunur.

Eldivenlerin yapıldıkları malzemeye göre koruma düzeyleri ve kullanım alanları değişir. Örneğin polietilen iplikten üretilmiş kesilmeye dirençli eldivenler, kesici aletlerle çalışmanız gerektiği durumlarda ellerinize üst düzey bir koruma sağlar. Güvenli bir çalışma sunan Beybi inşaat eldivenin astar yapısı elinizin hava almasını sağlayarak terleme yapmaz. Böylece zorlu çalışma koşullarında ellerinizi rahatlıkla kullanmanıza olanak tanıyarak hareket kabiliyetinizi sınırlandırmaz. 

İnşaat eldivenlerinin kimyasallar, yağlar, çözücülere karşı da koruma sağlayabilen çeşitleri bulunmaktadır. Örneğin deri eldivenler, hem cildiniz için tehlikeli olabilecek sıvılara karşı ellerinizi korurken hem de farklı hava koşullarına sahip iş ortamlarında çalışmanıza izin vermektedir. Çok yönlü özelliklere sahip olan Kaynakçı Eldivenleri birçok endüstriyel uygulamada kullanılabilmektedir. Endüstride mekanik işlerde, ısıya direnç gerektiren birçok ortamda kullanıma uygundur. Çoğu zaman deriden üretilen kaynakçı eldivenlerini, mekanik el aletlerini kullanırken ya da demir-çelik sektöründe çalışırken kullanabilirsiniz. 

İnşaat işlerinde bazen yalnızca el koruması değil dirseğinize kadar uzanan bir eldivenin korumasına da ihtiyaç duyabilirsiniz. Hafif sanayi, imalat, petrol ve gaz, geri dönüştürme ve atık bertarafı gibi işlerde de kullanabileceğiniz Korun Uzun Siyah İş Eldiveni, 60 cm uzunluğundadır ve çoğu zaman kaymayı önleyici tırtıklı dış yüzeye sahiptir. 

İhtiyacınız olan inşaat eldiveni çeşidine karar verdikten sonra alacağınız eldivenin elinize tam olarak oturduğundan da emin olmalısınız. Eldiveni elinize uyumlu olacak bir boyutta almazsanız, el yaralanmalarına sebep olabilir ve inşaat eldiveninin koruyuculuğundan yararlanamayabilirsiniz. Elinize iyi oturmaya eldivenler, işlerin güvenli ve verimli bir şekilde yapılıp yapılmayacağınız büyük ölçüde etkilemektedir. 

Beybi Plastik, 1949 yılında kurulduğu günden bugüne; kişisel koruyucu iş güvenliği eldivenleri, muayene eldivenleri üretim ve satışı, steril cerrahi eldivenler ve medikal sarf malzemeler satış ve pazarlama alanında faaliyet göstermektedir.